Exact, prăjitura asta e simplă ca bună-ziua, e dulce cât să fie desert, dar nu cât să leșini după sugar-high, iar caloriile vin din mere, biscuiți și pudding (deci lapte, care poate fi și degresat, și amidon, care e tot un fel de făină, caloric vorbind). Dacă socotim că durează fix 10 minute, cu tot cu pregătirea puddingului, este desertul fantastic cu care poți să faci față dacă ai musafiri pe nepusă-masă. Eh, sau când ai vrea ceva dulce, e 12 noaptea și n-ai chef să stai să prepari rețelele Marthei Stewart. OK, destulă vorbărie, iată rețeta.
Prăjitură studențească, cu biscuiți, pudding și mere
Prăjitura cea mai simplă, cu straturi de biscuiți și cremă de pudding de vanilie și mere, gustoasă și cu puține calorii pentru o prăjitură.
Timp de preparare |
10 minute |
Timp de asteptare |
30 minute |
|
|
ETAPE
-
Se pregătește puddingul cum scrie pe plic (de obicei se fierbe o parte din lapte, praful de pudding se amestecă cu restul de lapte rece și apoi se amestecă tot pe foc până se îngroașă, cam 5 minute durează tot).
-
Se amestecă puddingul cu piureul de mere – asta e crema.
-
Se pun 3×3 biscuiți într-o tavă, se întinde peste ei un strat de cremă, se pun iar 3×3 biscuiți peste cremă, se mai pune un strat de cremă și tot așa 5 straturi de biscuiți-cremă-biscuiți până se termină și biscuiții, și crema.
-
Tava la frigider o jumătate de oră (dar e mai bun dacă stă peste noapte). Cine are chef de nebunii, poate să îmbrace toată prăjitura în cremă de ciocolată.
NOTITELE RETETEI
Atenție mare la piureul de mere! Dacă e prea apos, o să se înmoaie biscuiții prea tare și nu iese prăjitura!
Pofta de dulce satisfacuta! 🙂
Daca va mai intereseaza si alte retete, satoase si foarte gustoase, puteti sa mergeti pe blog la categoria retete unde mai gasiti si ceva sfaturi utile in bucatarie. Si voi mai posta, asa ca urmariti-ma 🙂 , bineinteles daca vreti si va face placere 🙂