Distantare sociala si distantare fizica

Coronavirus, Distances, Distance, Hands, Metro

Distantare sociala si dinstantare fizica sunt doua notiuni diferite, dar care in anumite puncte si circumstante se intrepatrund. Am sa incerc sa explic asta mai jos.

Dar, in primul rand, vreau sa va spun ca scriu aceasta postare pentru ca am atras multe comentarii si controverse cu postarea Beneficiile distantarii sociale cum le vad eu -I si as vrea sa va raspund si o s-o fac pe cat posibil tuturor. Oricum, comentarii pozitive sau negative, pe mine ma bucura pentru ca imi cititi postarile si va multumesc pentru asta. Nu ma supara decat daca cineva e marlan, in rest nu e nicio problema pentru ca fiecare are opinia lui. Pe de alta parte, vreau sa subliniez ca nu sunt decat niste pareri, bune sau rele, dar sunt ale mele si asa mi le exprim eu, scriind. Nu trebuie sa fiti de acord cu mine, chiar ma bucur cand vad ca o postare de-a mea creeaza atatea discutii, ma bucur ca v-am atras atentia si poate ma mai vizitati, daca v-a placut sau daca sunteti pur si simplu curiosi 🙂

Social Distancing, Corona, Virus, Smartphone, KissDistantare sociala

Conform dex, social reprezinta: “Creat de societate, propriu societății; care este legat de viața oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau față de societate; care privește societatea omenească” sau, cu alte cuvinte: “Care este creat de societate, propriu societății, avînd caracterul acesteia; care este legat de viața oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau față de societate; care privește societatea omenească”

Am raspuns cuiva la un moment dat ca “Eu cred ca distantarea sociala implica si distantare fizica si invers.”  Si explic asta prin faptul ca distantarea fizica, duce la distantare sociala, dar nu in sensul claselor sociale, ci al socializarii. Pe de alta parte, distantarea sociala, dar nu intre clase sociale, ci socializarea noastra cea de toate zilele, datorita distantarii fizice nu mai este la fel. Pana la urma se poate dezbate si intoarce subiectul pe toate partile si pot sa fie multe, multe pareri, unele mai bune, altele mai putin bune. In orice caz, vreau sa va asigur ca nu m-am referit la clase sociale. Pana la urma am preluat expresia asa cum se foloseste de 3 luni, dar cred ca adevarul e undeva pe la mijloc, chiar inclin sa spun ca distantare fizica e mai corect, dar sa nu ne gandim la alte implicatii sociale.

Pe de alta parte, am gasit intr-un comunicat Mediafax, “Organizatia Mondiala a Sanatatii si alti experti in domeniul sanatatii recomanda folosirea termenului de “distantare fizica” in locul celuia de “distantare sociala” in aceasta pandemie, intrucat conexiunile sociale sunt mai importante ca niciodata, potrivit CNN.

Ca urmare, am corectat, de fapt am adaugat si am pus distantare fizica / sociala, astfel incat sa tin cont de parerile voastre, dar sa si-mi mentin parerea ca una dintre ele o poate influenta pe cealalta. Am gasit un articol in Forbes, “Nu lasa distantarea fizica sa devina distantare sociala” si care spune la un moment dat:: “În aceste vremuri în care oamenii rămân cât mai mult în case, nu lasă distanțarea fizică să adâncească sentimentul de singurătate.”

Pana la urma, avem niste pareri, ni le exprimam, aici sau oriunde in alta parte. Totusi, cred ca am gasit cel mai pertinent punct de vedere din cate am citit, in Dilema, eplicatia doamnei Prof. Dr. Rodica Zafiu pentru “Distanta sociala” .

Eu va multumesc inca o data ca sunteti aici si ca-mi cititi postarile si ca uite asa, mai reducem un pic distantarea sociala 🙂

Vin in curand cu Beneficiile distantarii fizice / sociale cum le vad eu – II, dar si cu alte postari.

Va mai astept! 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.