student in Anglia

oricine poate sa studieze in Anglia – partea I

student in Anglia
student in Anglia

citesc tot felul de postari despre elevi care au fost admisi la nu stiu ce universitati din Anglia. sau ca nu stiu ce eminent a fost admis la 5 universitati din Anglia. nu am nimic cu copiii, bravo lor! dar ca sa faci mare stire despre asta cand oricine poate merge sa studieze in Anglia si sa le mai acorzi si merite extraordinare pentru asta, este exagerat. da, exact, oricine poate sa studieze in Anglia. singura conditie in prezent este sa iei BAC-ul.

cum aplici pentru a studia in Anglia

in primul rand o poti face pe cont proriu sau poti apela la o firma de specialitate. eu am lucrat cu Study Abroad Advising Center. cheltuielile sunt minime, ceva de genul 100 lei si ceva pentru DHL pentru trimiterea actelor originale (asta era cand am avut eu nevoie). si se primeste ajutor specializat si se primesc si sfaturi in functie de situatia fiecaruia. trebuie subliniat ca poti aplica simultan la 5 universitati diferite si poti primi acceptul de la toate, depinde de rezultate. da, sunt universitati de top, care au conditii un pic mai drastice, dar asta nu inseamna ca sunt greu accesibile. cel mai indicat este sa faci 5, atat cat iti este permis. iar alegerea celor 5 universitati sa o faci, in primul rand evaluindu-ti corect sansele in functie de conditiile cerute si apoi sa aplici la 4 care sunt cele mai apropiate de cerintele tale, iar a 5-a sa fie una care cere conditii minime pentru intrare, adica o nota de 6 la BAC, ceea ce la noi este echivalent cu luarea BAC-ului. universitatile care au cele mai joase cerinte, nu sunt cele mai proaste, dar in general, cele mai prost amplasate, mai in nord-ul Angliei de obicei, cu o clima nu prea prietenoasa, unde si aplicatiile sunt mai rare. deci, cum spuneam, oricine ia BAC-ul poate studia in Anglia.

cat costa studiile in Anglia

daca pentru studentii care abia au terminat liceul si sunt la prima facultate, guvernul Angliei acorda imprumuturi, a doua facultate se plateste. sau daca vrei sa faci un master sau un doctorat si aceste se platesc. pentru UE, preturile sunt sub jumatate fata de ceilalti (China, Nigeria, India, Pakistan, Tarile Arabe etc). La ceilalti preturile difera, nu stiu in functie de ce, dar daca un european plateste in jur de 3 – 4000 GBP pentru un master, acesta poate ajunge pana la 12.000 GBP pentru alte tari.

pentru imprumut, banii se returneaza in momentul in care incepi sa muncesti si se ia un procent de 7% (cred, nu mai stiu exact, dar se poate verifica pe site-uri) din ceea ce depaseste 12.000 GBP / an daca ramai sa lucrezi in Anglia. sau pragul difera in functie de tara in care te angajezi. deci imprumutul acesta nu-i nicio sperietoare, este ceva ce nici nu simti. mai au si facilitatea de a te lasa sa repeti primul an. asta pentru ca se gandesc ca ai facut fata mai greu adaptarii si vin cu asta in ajutorul studentului. costa in schimb cazarea, masa, transportul. sunt cheltuieli, dar cine se gandeste sa aplice stie deja asta. in sectiunea “Tipsuri de viata in UK” gasiti detaliat cat va costa fiecare in parte. in alta ordine de idei, se poate si munci pe perioada studiilor. angajatorii sunt incantati sa lucreze cu studenti, deoarece nu platesc taxe pentru acestia. plata va fi minimul pe economie, respecti 7 – 7,5 GBP / ora, in functie de varsta si daca esti in Anglia, Tara Galilor, Scotia sau Irlanda. in titlu am pus Anglia pentru ca asa suntem noi obisnuiti sa spunem cand ne referim la Regatul Unit, dar poate fi orice universitate de pe teritoriul acesteia.

acum va las articolul de la care mi-a venit ideea acestei postari si continuam intr-o alta postare cu detalii despre mult ravnitele Cambridge si Oxford, ce se intampla daca nu iei BAC-ul si totusi vrei sa studiezi in Anglia, ce se va intampla dupa BREXIT, cat si cu ceva tips-uri pe care poti sa le aplici ca sa ajungi la universitatea la care iti doresti 🙂

revin in cateva zile. urmariti-ma 🙂

http://obiectivbr.ro/content/patru-elevi-din-aceea%C8%99i-clas%C4%83-de-la-colegiul-%E2%80%9Db%C4%83lcescu%E2%80%9D-admi%C8%99i-la-cambridge-%C8%99i-oxford

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.