iulicika’s blog

Zilele amantilor - Corina ozon cum am mai spus, sunt habarnista in ale blogului. stiu doar ca vreau sa scriu, despre mine, despre voi, despre viata. o prietena, care ma si ajuta sa invat sa gestionez chestia asta, mi-a sugerat sa citesc si alte bloguri sa vad ce si cum scriu altii. mi-a recomandat iulicika’s blog. si m-am conformat. nu am citit tot, dar tot am citit cateva postari. mi-a placut la nebunie. mi-a placut ca totul e real si spus cu multa sinceritate si umor. radeam singura cand citeam, nici macar nu stiu sa scriu bine numele presupusului fiu al Boss-ului din postarea “Amanta in concediu”. in schimb, “Viata de taximetrist” m-a iritat putin. adevarul e ca urasc taximetristii. sunt o specie aparte care din punctul meu de vedere ar trebui sa dipara. norocul meu ca nu sunt nevoita sa merg foarte des cu taxi-ul. de fapt m-a iritat veridicitatea gandirii si a limbajului de taximetrist. postarea nu a facut decat sa-mi confirme ceea ce gandesc eu despre taximetristi. am mai citit si “Femeia adultera in ziua intalnirii” si continurea acesteia “Intalnirea adulterinilor grabiti”. plus ceva comentarii. foarte tare. si intr-adevar, nu e “apologia adulterinului”. toti avem multe povesti, doar ca unele se pot spune, altele nu, unii au curaj sa le spuna, alti nu.

insa ceea ce mi-a placut foarte mult a fost gandirea, limbajul si asumarea acestora. nu o cunosc pe Corina Ozon, dar am un deosebit respect pentru ea pentru ca poate sa scrie fara sa cenzureze nimic. eu nici macar nu am fost in stare sa scriu sub numele meu, am preferat sa-mi pastrez anonimatul. pe de alta parte, nu sunt inca in stare sa scriu atat de transparent, desi sincer, asta imi doresc.

viata m-a invatat sa fiu mai diplomata si stiu ca de multe ori ma ajuta chestia asta. dar pe de alta parte, am aflat ca diplomatia asta nu face decat sa-ti manance tie ficatii ca sa-i protejezi pe unii care iau asta drept prostie si profita.

concluzia este ca trebuie sa intru mai des pe iulicika’s blog ca sa-mi fac curaj sa spun fara cenzura (diplomatie) ceea ce am de spus aici. mi-a placut atat de mult ca am comandat si cartea “Zilele amantilor” de Corina Ozon. abia o astept.

3 comments

  1. Buna 🙂 Multumesc ca mi-ai rasfoit blogul si ma bucur ca te-ai delectat. Astept impresii dupa lectura cartii mele. Succes la scris! 😉

    1. buna Corina,
      te rog scuza-ma ca nu am raspuns, dar sunt novice in ale blog-ului si nu stiam ca ar trebui sa raspund la toate mesajele. eu credeam ca mi-ai multumit ca am vizitat blogul si si am citit si acum urmeaza sa mai fac cate ceva si apoi sa scriu. in orice caz, am primit cartea si trebuie sa spun ca m-a fascinat limbajul. e atat de real, e atat de cum gandim si ne exprimam cei mai multi dintre noi, chiar daca nu de fiecare data cu voce tare. te admir ca poti fi atat de directa. eu inca nu reusesc, inca ma cenzurez. sper sa pot ajunge macar sa ma apropii de naturaletea ta. probabil ca mai imi trebuie mult exercitiu, dar merg inainte 🙂 multumesc mult 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.