urna de vot

votarede ce urna?

conform DEX urna poate avea mai multe intelesuri.

urna poate fi un vas de lut sau bronz de diferite forme si marimi in care, in antichitate se tineau diferite lichide.

urna mai poate fi un vas in care se pastreaza cenusa mortilor incinerati.

sau urna este o cutie prevazuta cu o fanta ingusta in care se introduc buletinele de vot. acelasi inteles si pentru numerele de la loterie.

nu pot sa ma opresc sa ma gandesc ca politicienii nostri ne percep ca pe un popor vesnic beat. nu ne baga in seama, suntem atat de beti ca nu meritam niciun fel de atentie, problema e ca ei ne imbata cu apa rece (din urna).

de asemenea nu pot sa nu sesizez ca in urna se tine cenusa celor morti si incinerati. oare ne cred morti pe toti sau au de gand sa nu se lase pana nu se alege praful si cenusa de noi.

si mai ma gandesc ca votul asta este o loterie. la care noi nu am castigat niciodata. in regimul comunist era unanimitate, nu exista decat un numar pe care-l introduceau toti in urna si un singur castigator. acum oare de cate ori trebuie sa votam ca sa iesim si noi castigatori. la noi, de la Revolutie incoace, se tot reporteaza castigul. daca probabilitatea de a castiga tara asta la alegeri ar fi cea de la loto 6 din 49 (6-din-49), credeti-ma ca este dramatic.

varianta optimista ar fi ca in urna sa fie cenusa lor.

totusi ma irita faptul ca urna poate contine cenusa sau buletine de vot, ma irita ca atunci cand vorbim de urna nu stim daca vorbim despre morti sau despre vii.

mi-au venit in cap versurile lui Eminescu / “Luceafarul”:

“un mort frumos cu ochii vii

  ce scanteie-n afara”

daca analizez azi aceste versuri tinand cont de ce am spus mai sus cu urna, gandesc ca asa sunt si cei care au un dram de inteligenta in tara asta nu sunt decat niste morti vii, dar intr-o alta lume (tara) stralucesc. trist.

sursa imagine: garlisi.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.