exista si politisti de treaba

caine politistda, exista si politisti de treaba. asta nu inseamna ca nu exista si politisti de cacat. dar despre aia, alta data.

intersectie blocata

asta seara mi s-a intamplat o chestie foarte tare. meci mare pe stadionul “Lia Manoliu”, Steaua – Dinamo, nu trebuie sa va spun cum era circulatia in zona Iancului – Muncii. am venit pe Iancului si am vrut sa fac stangaa pe Mihai Bravu. evident intersectia blocata. am vazut un politist in fata mea, m-am incadrat bine sa fac stanga. dar cum vorbeam la mobil, nu am mai observat ca la 2 metri de mine, mai in stanga, mai erau doi politisti si pe marginea strazii mai erau alti doi politisti motociclisti. eram atat de atenta la politistul din fata si la faptul sa nu ratez startul si de conversatia telefonica, asa ca nu doar ca nu am observat ceilalti doi politisti din intersectie, dar nici macar nu am auzit ca unul dintre ei se rastea de-a dreptul la mine prin intermediul fluierului. fluiera saracul din rasputeri, dar eu nimic. cand in sfarsit m-am prins, evident ca am aruncat telefonul pe scaunul din dreapta, dar inutil, m-a tras pe dreapta.

politistul cel dragut

a venit la mine un alt politist, nu cel care fluiera, acela cred ca nu mai avea suflu saracu’. cel care a venit la mine, un baiat tanar, foarte dragut din toate punctele de vedere. s-a prezentat (nu am inteles nimic din cauza balamucului din strada) si mi-a cerut actele si mi-a spus ce amenda se da pentru vorbitul la telefon, plus doua puncte penalizare. si eu ce sa fac? am incercat sa negociez, poate un avertisment. nici nu reuseam sa-mi aduc aminte cum se spune la chestia asta, fara amenda si fara puncte de penalizare. inca o data, era foarte dragut. “pai, doamna, cum sa va dau doar avertisment? fluiera colegul de nu mai putea si dumneavoastra nu ati auzit.” i-am spus ca-i foarte aglomerat si au multa treaba si dureaza mult pana facem procesul verbal. au mai urmat ceva intrebari: centura, dar a vazut apoi ca o aveam pusa (centura ), m-a intrebat daca masina e inmatriculata pe firma si altele de genul asta. eu am raspuns constiincios la toate intrebarile si l-am rugat frumos sa ma ierte. “cum sa va iert, doamna? ce-i spun colegului? va dati seama ce s-a enervat, fluiera sa-i sara plamanii si dumneavoastra, nimic.” eu: “spune-i si tu ca am fost foarte simpatica si te-am rugat foarte frumos si n-ai putut sa ma refuzi.” a zambit si mi-a dat actele inapoi. sincer, l-am vazut ca s-a imbunat la faza cu advertismentul si atunci am zis sa incerc, poate reusesc sa-l induplec.

dar nu stiu daca nu era atat de aglomerat daca scapam, dar pana la urma, daca nu era atat de aglomerat, nu mai erau acolo atatia politisti 🙂

multumesc foarte mult, domnule politist, ai fost foarte cumsecade. si esti foarte tanar si dragut. daca citesti vreodata postarea asta, cauta-ma. poate bem o cafea.

concluzie

cand te referi la politistii de circulatie, nu injura in general toti politistii de circulatie. injura la singular, injura-l doar pe cap de creta care te-a suparat, doar pe ala care incurca mai rau circulatia. dar nu generaliza pentru ca exista si exceptii.

4 comments

    1. buna Alna, multumesc ca citesti si sincer ma ajuta foarte mult asta 🙂 scuze, stiu ca raspund tarziu, dar cum stii (ca ai citit) sunt la inceput si nu prea stiu toate regulile 🙂 da, erau 5 politisti, dar nu se pun ca eu nu am vazut decat unul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.