start a new life

ia-ti viata de la capat fara teama oricand

start a new life
start a new life

tine minte, esti propria ta stapana! nu depinzi de nimeni si de nimic! pleaca de acolo de unde nu esti dorita sau de acolo unde simti ca nu mai e locul tau. si vorbesc aici de casa, de tara, de loc de munca, de barbat, de orice. nu sta atarnata pentru ca finalul e acelasi, doar ca se va produce mai tarziu. iar asta nu inseamna decat pierdere de timp. nu pierde timpul! nu-ti irosi viata in conjuncturi care nu te avantajeaza. ai curajul si puterea sa te desprinzi, chiar daca au trecut multi ani, iar comoditatea a fost mai puternica decat satisfactia implinirii. ia cu tine ce a fost frumos sau nu lua nimic daca te doare prea tare si pleaca si nu intoarce capul. nu stiu cine o sa-ti simta lipsa si pana la urma, nimeni si nimic nu e de neinlocuit.

gandeste-te la tine

pleaca oriunde vezi cu ochii. esti o femeie inteligenta si puternica si viata iti va dovedi ca poti razbate oricand si oriunde. du-te acolo unde te simti bine, nu te gandi la altii, gandeste-te la tine. daca iti doresti cu adevarat, poti reusi orice si oriunde. nu spune ca e egoism, dar noi ne traim de multe ori viata pentru altii si prin altii. traieste pentru altii cu masura si lasa si pentru tine o parte.

incearca orice, experimenteaza orice. nu te lacomi la bani. fa doar atatia cat iti trebuie sa traiesti decent, iar de restul plimba-te sau fa-ti alte pofte. nici banii si nici nimic de pe lumea asta nu vei lua cu tine si nimic nu conteaza. eu am luat-o de la zero acum vreo 5 ani. e mult spus de la zero, aveam un business care mergeasi (pe care tot eu l-am facut), dar casa, masina, amintiri, nimic, n-a mai ramas nimic. mi-am adunat fortele si am razbatut. stiti cum e vorba aia, ” daca viata iti da lamaie, trage o tequila”. aveam gura punga de atata lamaie, dar am gasit tequila la timp 🙂 . nu te lasa niciodata prada disperarii si depresiei. intotdeauna exista o cale de iesire, si daca viata iti inchide o usa, ti se deschide alta. caut-o si nu trece pe langa ea. eu plang ca sa ma eliberez. plang si o iau de la capat. nu ma smiorcai, plang pana nu mai pot, dupa care dorm si ma odihnesc si ma trezesc eu, cea care trebuie sa fiu si trebuie pentru mine, nu pentru altii.

viata de la capat

viata de la capat
viata de la capat

am luat-o de la capat la 50 de ani. si nu a fost simplu deloc si m-am zbatut si am plans, si am injurat si iar am plans, si m-am pierdut printre probleme si iar am plans, si mi-am revenit ca trebuia sa ma sustin eu pe mine si am mai plans putin si am razbatut. am schimbat casa, apoi tara, si iar casa, am renuntat la mult din confortul din tara, confort inutil de altfel, am mai facut ceva scoala desi niciodata n-am fost prietena cu scoala (a nu se confunda, cu cartea am fost prietena 🙂 ), am experimentat o groaza de chestii, m-am pregatit si m-am antrenat intens pentru un alt examen cu care viata ma astepta anul asta. am facut tot ce a fost nevoie pentru a realiza ceva aici si acum astept cu nerabdare examenul. si fac asta pentru ca vreau, pentru mine, pentru ca-mi place.

pana la urma, fiecare trebuie sa aleaga usa care i se potriveste cel mai bine. eu am ales-o pe a mea si chiar de-ar fi numai atat si tot sunt fericita si mandra ca am incercat. am realizat in anii astia pentru mine mai mult decat oricand.

asa ca, ia-ti viata de la capat oricand! undeva exista un loc al tau. nu trebuie decat sa-l cauti si sa nu fugi. totul e in puterea noastra!

nu-s sloganuri, daca eu pot, poti si tu! tot ce trebuie e sa ai incredere in tine si sa nu renunti. urla, tipa, injura, plangi, dar nu renunta! totul e sa gasesti usa care ti se potriveste cel mai bine, iar singura care stie asta esti TU. si cum spunea Friedrich Nietzche , “Trebuie să-ţi doreşti să fii puternic. Altfel, nu vei ajunge niciodată aşa.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.