voi mergeti la vot?

cica trebuie sa votam. de ce? sa alegem raul mai putin rau (cum spune Tudor Chirila – Vama)? dar de ce sa alegem raul mai putin rau? de fapt ce e rau? de fapt ce nu avem?

intrebarice avem?

avem munte, mare, delta si cele mai avantajoase oferte pentru Bulgaria, Grecia, Turcia. avem multe, foarte multe supermarket-uri si se mai deschid inca. cine sa creada ca nu avem bani sa cumparam? avem mall-uri multe, pline pana la refuz cel putin in weekend. avem masini, gasesti greu loc de parcare in mall-uri. nu avem locuri de parcare? ba avem, oriunde in Bucuresti (presupun ca si in alte orase) exista locuri de parcare rezervate pentru tine de indivizi care pun o naveta de bere pe un anumit loc si o dau la o parte imediat ce vad ca vrei sa parchezi. avem politisti care ii ignora pe cei despre care am spus mai devreme si pe altii ca ei pentru ca se gandesc omeneste la ei ca muncesc sa-si castige existenta. avem telefonie mobila, care de care cu oferte mai tentante. ati auzit de vreun roman care nu are telefon mobil? are semnal si ciobanul din munti, asa ca nu mai conteaza ca eu nu am semnal la Vodafone in Popesti Leordeni. avem spitale, card-uri de sanatate si medici si asistente medicale plecati sa munceasca oriunde in alta parte in Europa. avem functionari la stat prea bine platiti pentru cat muncesc. avem 5,5 milioane de pensionari si 4,3 milioane de salariati (http://www.ziare.com/pensii/sistemul-pensii/situatia-dramatica-din-sistemul-de-pensii-romanesc-in-date-statistice-1070929). avem banci si imprumuturi, avem taxe si impozite de top. avem muzica buna, avem manele si manelisti. avem curve si sosele de centura si autostrazi in constructie de pe vremea lui Ceausescu. avem televiziune prin cablu si abonament separat la TVR pe care-l platim si de doua ori pe apartament daca ne-am inregistrat vreo firma in acel spatiu. avem emisiuni tv cu rating mare datorat celor care isi etaleaza totul in platou (silicoane, botox, viata), deci avem si silicoane si botox. avem Suleiman Magnificul. il avem pe Kelemen Hunor la Ministerul culturii (cool). il avem (avut) pe Brucan pe care ne-am suparat cand a preconizat ca avem nevoie de 20 de ani sa intram in democratie. avem o “democratie originala” cum spunea in anii ’90 Iliescu, extrem de originala. avem buget infim pentru sanatate, cultura, invatamant. avem un procent de aproximativ 50% de absolventi de Bac si avem facultati care primesc studenti fara a avea Bac-ul absolvit. avem buget insuficient pentru infrastructura pentru ca preturile la care se construiesc autostrazile sunt demne de o superproductie la Hollywood. avem politicieni tineri, cei mai multi scoliti de cei care aplaudau in regimul comunist. avem lopata sa sapam groapa altuia, avem capra vecinului. si lista poate continua.

ce nu avem?

sa va spun totusi ce nu avem. nu avem cu cine sa votam. nu avem de ce sa votam. avem atat de multe (vedeti cat de lunga-i lista si cum am spus poate continua) ca nu stiu ce schimabare ne trebuie. ce sa speram ca vom avea in plus dupa acest vot? poate doar s-o gasim pe Elodia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.