emoji

scrisoare deschisa catre Facebook

emoji-2074153_960_720
emoji

da dle Facebook, tu sarbatoresti 2 miliarde de utilizatori, dar eu sunt complet nemultumita de butoanele / emoticoanele pe care ni le-ai pus la dispozitie in bara de jos. vorbesc despre like, love, haha, wow, sad, angry. daca tot ai vrut sa faci o treaba, trebuia s-o faci pana la capat. cum sa-mi ajungi mie 5 emoticoane? starile mele sunt mult mai multe si nu se pot exprima in numai 5 emoticoane. cred ca era mai bine cand aveam numai buton de like, dadeam like daca imi placea postarea sau nu dadeam like daca nu mi se potrivea si gata. eu stiu ca exista liste peste liste de emoticoane, dar de cate ori am nevoie de unul pierd ceva timp sa-l gasesc si apoi trebuie sa-l pun la comentarii, dar in acelasi timp trebuie sa aleg si unul dintre cele 5 puse la dispozitie de tine ca sa apreciez in vreun fel postarea respectiva. dle Facebook, vreau sa folosesc timpul cat mai eficient si vreau sa pot citi cat mai multe postari, nu sa pierd vremea cautand emoticoane. nu ar fi mult mai simplu sa ne pui accolo un buton in care sa se deschida mai multe emoticoane din care sa putem alege? iti spun in continuare problemele si parerile mele.

butoanele Facebook

butonul sad

Social media concept
Social media concept

partea proasta la un singur buton like era ca, cateodata te trezeai ca trebuie sa dai like la vreo poatare cu mesaj trist sau negativ si nu prea mergea. dar nu aveai alta optiune si era mai simplu. pana la urma dadeai like ca sa vada omul ala ca ai citit postarea lui si ca te-a interesat. ok, as putea spune, dle Facebook ca ai rezolvat aceasta problema, desi nu in totalitate. de exemplu, daca cineva scrie despre cineva ca a murit, eu dau sad, dar asta nu inseamna ca si plang asa cum arata emoticon-ul acela. pot fi trista fara sa plang. deci aici cred ca trebuie doua butoane, trist cu lacrima si trist fara lacrima.

butonul haha

asta, sincer, e foarte bine venit pentru ca sunt foarte multe postari care chiar te fac sa razi. dar si aici ai mai putea imbunatati situatia, dle Facebook. de exemplu chiar sunt postari care ma fac sa rad cu lacrimi si mi-ar placea sa-l am si sa-l pot folosi. sau sunt postari care doar ma fac sa zambesc nu sa rad chiar asa, haha, dar nu am varianta de zambet si trebuie sa pun haha. nu-i ok sa nu pot face distictie intre a zambi, a rade haha si a rade cu lacrimi.

butonul love

dle Facebook, a iubi are un inteles aparte. eu stiu foarte bine ca in limba engleza nu exista atatea sinonime asa cum exista in limba romana, de exemplu. dar a iubi e un cuvant aparte care exprima niste sentimente aparte. si apoi nu iubesti asa, oricand, pe oricine. sunt persoane care iti pot fi foarte dragi, persoane la care sa tii foarte mult sau pot fi animalute foarte dragalase, dar nu poti iubi pe toata lumea, nu poti iubi toate animalele, aici trebuie sa faci o distictie mult mai exacta. de ce sa dau love la o postare cu animalute extrem de dragute si simpatice cand as putea avea un buton cute de exemplu sau sweet. sweet cred ca e mai indicat pentru ca se poate folosi foarte bine si pentru persoane. atunci cand nu-i vorba de iubire. ma trezesc ca trebuie sa dau love la postarile unor barbati, care nu au nicio legatura cu love, dar butonul de like mi se pare insuficient pentru postarea respectiva, dar nici love nu prea reprezinta ceea ce vreau eu sa spun sau simt in acel moment, dar nici nu am alta varianta. dle Facebook, vreau sa stiu daca mi-ai pus buton de love de ce nu mi-ai pus si buton de kiss? mie chiar imi place sa trimit pupici. aici iar avem probleme cu sinonimele, nu trimit saruturi, trimit pupici, asa ca ar trebui emoticoane diferite pentru saruturi si pupici.

butonul angry

acest buton e destul de cuprinzator, dar cred ca a mai trebui si un buton de fuck it sau macar damn it. abia atunci ar fi mult mai cuprizator si ne-am putea exprima dezacordul total in legatura cu vreun subiect. cred ca cel mai des acesta ar fi utilizat la postarile despre politicieni si politica.

butonul like

acesta are in continuare cea mai mare utilitate. dar si aici, nu ma satisface total pentru ca sunt postari care imi plac foarte mult, postari care imi plac mai putin, postari extrem de interesante si sunt alte variante pentru care mi-ar placea sa pot alege. eu as vedea foarte utile butoane ca: admire or respect, interesting si in special un buton rock. acesta poate exprima atat o stare care nu poate fi descrisa alfel sau poate fi o apreciere la o postare cu muzica, despre muzica.

butonul wow

si butonul acesta e destul de util, de fapt mult folosit, dar cum sa dau wow, fara nicio diferenta, la o postare cu continut stiintific, la una cu mancare, sau la una in care pot vedea idei utile. de exemplu la postarile cu continut stiintific avansat se poate da foarte bine wow, dar la mancare mi-ar trebui un buton de imi ploua-n gura.  nici nu stiu cum sa traduc asta in engleza, poate greedy, desi nu stiu daca e cea mai buna varianta, dar eu altceva nu stiu. iar la postarile cu idei utile mi-ar placea un buton super.

cam astea sunt problemele de care m-am lovit eu. dle Facebook, ma gandesc ca poti face un sondaj printre utilizatori si poti vedea cine ce si-ar mai dori, iar poate atunci cand aniversezi 3 miliarde de utilizatori, poate ne faci un cadou 🙂 daca ai citit asta, multumesc. daca nu, stiu ca cineva mai devreme sau mai tarziu va avea acesta idee sau ceva asemanator si o va pune in practica. eu astept 🙂

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.