Partenerul din viata ta, pozitiv, negativ sau neutru

Partenerul din viata ta

Partenerul din viata ta, adica acel partener alaturi de care iti petreci mai mult de 2 ani, despre acesta vorbim aici. Deci, nu vorbim de acei trecatori care stationeaza mai mult sau mai putin in viata noastra. Ma refer aici la partenerul acela cu care te-ai mutat impreuna, cu care petreci tot sau aproape tot timpul liber pe care il ai. Alegerea acestuia trebuie facuta cu mare atentie. Desi exista acel prim impuls de indragosteala, care nu trebuie ignorat, chiar trebuie trait intens si nu trebuie ratat sub nicio fortma, totusi trebuie sa ne pastram si un pic de luciditate si sa trecem totul si prin filtrul mintii si al practicului.

Prin filtrul mintii ca sa vedem acele lucruri care nu ne convin, acele defecte pe care le are, daca putem trece peste ele, daca putem convietui cu ele, expresii care nu ne plac si care in timp devin enervante, la fel cu gesturile si toate chestiile care la inceput poate ni se par dragute, ne amuza, dar odata cu erodarea relatiiei si cu intrarea intr-o rutina inevitabila, pot deveni iritante, enervante de-a dreptul.

Partea practica nu se refera in niciun caz la bani, case, masini, iahturi… 🙂 Se refera la practicul dintr-o relatie, adica la ceea ce definim prin “a trage la aceeasi caruta”. Iar asta nu se refera numai la ceea ce ne dorim sa realizam din punct de vedere material, se refera la tot ceea ce ne dorim sa realizam. Daca nu trageti amandoi la aceeasi caruta, mai bine lasati iubirea sa se consume si apoi mergeti fiecare pe drumul vostru pentru ca altfel, intr-un final amandoi veti fi nefericiti. Asta de obicei se intampla cand valorile morale, spirituale, materiale nu sunt de fapt congruente, iar cel mai persuasiv are castig de cauza, cel putin pentru moment, insa asta, in timp va duce la nefericirea ambelor parti.

Dar am sa incerc sa exemplific mai bine vorbind despre anumite tipuri de parteneri 🙂

Partenerul pozitiv

Acesta e de departe partenerul ideal. Nu e perfect pentru ca nimeni nu e perfect, dar este cel mai indicat sa il pastrati in viata voastra. El este acel partener pe care te poti baza, care vede in tot ceea ce esti, in tot ceea ce faci, in tot ceea ce se intampla o parte pozitiva. Te vede de cele mai multe ori intr-o lumina favorabila, greselile si imperfectiunile pentru el sunt umane si normale. Partenerul pozitiv te incurajeaza in tot ceea ce faci, te sustine, te impinge sa faci chiar daca poate e putin riscant, dar isi asuma si el riscul cu tine, e fericit pentru tine, prin tine, prin ceea ce esti si ce faci. Partenerul pozitiv te ia asa cum esti, te iubeste si te respecta pentru ceea ce esti si nu va incerca niciodata sa te schimbe sau sa-ti impuna parerile lui. Totul va fi o discutie placuta in care va tine cont de ceea ce-ti doresti, iti va spune parerea lui, dar nu va incerca niciodata sa-ti impuna parerile lui, nu va incerca niciodata sa te abata de la drumul ta, ba te va incuraja. Cum am spus, acesta este partenerul ideal.

Tattoo, Hand, Hands, Couple, Love Each Other, TattoosPartenerul negativ sau toxic

Pe acesta nu ti-l doresti in viata ta. Chiar daca nu realizezi asta la inceput, chiar daca ti se pare foarte destept asa cum te convinge el ca tu de fapt habar n-ai pe ce lume traiesti si nu-si da seama cum ai supravietuit pana sa-l intalnesti pe el, in timp vei realiza ca de fapt nimic din ceea ce esti, din ceea ce-ti doresti, din ceea ce ai facut sau vrei sa faci, daca nu este pe gustul lui, nu este bine. Va incerca sa te convinga intotdeauna contrariul a ceea ce spui tu. Poti sa faci un experiment si ai sa vezi ca am dreptate. Spune-i odata, dar fara multa vehementa, ca nu esti de acord cu ceea ce spune, iar dupa un timp, sustine exact ceea ce ar fi vrut sa te convinga. Ai sa vezi cum isi schimba parerea doar pentru ca tu ti-ai schimbat-o.

Acest partener, faptul ca este negativ si negativist este cel mai putin grav, el este toxic. Si spun asta cu toata convingerea. Acest partener, in afara faptului ca va incerca sa te schimbe dupa educatia si cultura lui pentru ca el nu este deschis la nicio schimbare, iti va influenta in mod negativ orice gand, orice actiune. Nu o va face din rautate, el, in convingerea lui, te iubeste si-ti vrea binele, dar binele pe care si-l inchipuie el pentru tine, nu binele pe care poate ti-l doresti tu. In timp negativismul lui, emanat prin toti porii, va deveni dependenta. Te va intoxica in asa fel incat nu vei mai putea discerne intre ceea ce esti, ceea ce vrei, nu vei mai vedea pe nimeni si parerea nimanui, iar daca va fi contrara parerii lui, va parea deja o ofensa. De fapt, orice alta parere, sfat care nu sunt echivalente cu parerea lui, vor fi gresite din start, fara drept de apel.

Partenerul toxic

Nu vei avea prieteni decat cei alesi de el cu mare grija, astfel incat sa nu dauneze dependentei pe care a creat-o asupra ta, deci nu vei avea prea multi prieteni. Va incerca sa te indeparteze de cei care vad de fapt ca el construieste un zid in jurul tau, astfel incat tu sa nu ramai decat cu parerile lui. Sau mai artistic, construieste o colivie de aur in jurul tau, de aur ca sa-ti ia ochii, dar in care aripile iti vor fi inutile. Iar dupa un timp s-ar putea sa uiti sa zbori, sa uiti chiar ca stii sa zbori, iar el ti-a amputat aripile.

Daca e destul de smecher, iti va asculta parerile, dar finalul va fi intotdeauna acelasi, parerea lui e cea care conteaza, e cea mai buna. Daca e suficient de persuasiv, te va intoxica atat de tare incat vei ajunge sa te indepartezi de toata lumea, de acele persoane care te-au sustinut si te-au ajutat pana sa apara el, de prietenii pe care i-ai avut de-o viata, si nu vei mai accepta decat acele persoane care au aceleasi pareri cu el. Nu lasati sa se intample asta, asta nu-i iubire adevarata, e undeva intre egoism pur, gelozie infinita si obsesie.

Este extrem de toxic, va otraveste viata, gandurile, dorintele. Faceti o analiza a ceea ce erati, cum erati, ce va doreati, ce faceati inainte sa apara partenerul toxic si cum vi s-a schimbat viata de cand sunteti cu el. Vedeti care e partea mai placuta, si cum raspunsul nu e decat unul singur, fugiti cat va tin picioarele si nu va uitati inapoi. Nu va complaceti, doar din comoditate, lipsa de imp sau mai stiu eu ce motive invocate, intr-o relatie care nu va avea un final fericit pentru voi. Toxicul nu va face decat sa va invadeze, sa va indeparteze de multe planuri, dorinte,  oameni dragi. Insa, dupa o vreme, cand veti face bilantul, veti realiza la cate ati renuntat si nici macar nu veti intrevedea macar vreun motiv real.

Furniture, Armchair, Chair, Comfortable, Interior, HomePartenerul neutru

Desi, la prima vedere pare cel mai comod partener, dar de fapt acesta nu este un partener. Nu are nicio idee, nu-si doreste nimic, nu contrazice, nimic, nimic. Este o mobila cu ceva nevoi fiziologice, atat. Nu este toxic, dar este inutil ca si partener. Cu sau fara el, viata ta decurge oricum ca si cum ai fi singur. E de evitat pentru ca nu exista nici macar o satisfactie cu acest partener. La inceput o sa-ti placa pentru ca nu te contrazice, nu se cearta, lasa totul cum vrei. Dupa un timp ajungi sa constati ca nu are nicio parere, nicio dorinta, totul e la fel orium ar fi, nu ai cu cine sa te consulti, cu cine sa schimbi o parere. e ca si cum ai vorbi cu fotoliul si ai astepta sa-ti si raspunda. De fapt are o singura dorinta, comoditatea lui, si de aici si comportamentul pe care il are. E de preferat sa-l evitati pentru ca la un moment dat o sa va saturati sa stati intr-o relatie in care si centrati si marcati, dar nu exista poarta.

Poate ca mai sunt multe de adaugat, dar am incercat sa prind esentialul si acum am sa ma opresc aici. Nu vreau nici macar sa sugerez ca eu detin adevarul absolut. Asa cum am mai spus si in alte postari, nu fac decat sa scriu din experienta mea de viata. Mie imi place sa scriu si poate unii dintre voi va regasiti in situatiile descrise de mine, poate pe unii va ajuta, iar eu ma bucur daca cititi 🙂

Insa indiferent ce spun sau nu spun eu aici, nu lasati pe nimeni sa va controleze viata si nici nu incercati sa o controlati pe a cuiva.

Ne vedem curand!

Mai puteti citi si alte articole despre relatii in categoria Doar pentru femei inteligente

Mie imi plac cel mai mult postarile: Cauta un barbat mai tanar si ia-l in viata ta si Mainile barbatilor spun “te iubesc”. Si mai gasiti si alte postari interesante, asa ca atunci cand aveti timp si chef va astept in vizita pe aici 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.