la mine orice contine nuci e delicios sau nu poate sa nu fie bun. am gasit painea asta aici, la Lidl in Cardiff. am luat un pic neincrezatoare, evident nu datorita nucilor, ci datorita curmalelor. ma gandeam ca ok, nuci, seminte, cu cereale, cu masline, cu cascaval, orice adaos sarat ii poate da o aroma si un gust bun. dar sa pui smochine in paine, mi s-a parut un pic bizar. dar am luat-o, din curiozitate, sa vad cum este.
gust sarat cu atingeri dulci
nu iti dai seama de la inceput. ideea e ca nu seamna foarte bin cu gustul de paine. in primul rand este gustul acela de paine neagra, nu foarte crescuta, destul de indesata, nu prea afanata. pana aici a fost bine. apoi am dat de nuci, iar cand am dat si de smochine am trecut de la sarat spre usor dulce – sarat. nu prea stiu cum sa va explic sa intelegeti. ideea este ca este foarte ciudat si in acelasi timp placut.
combinatii
poti s-o mananci doar cu unt si e delicioasa. e buna si cu branza Philadelphia. daca o mananc cu telemea, merg si niste struguri langa. cu carnuri, mezeluri , nu prea merge, iar cu masline e 0 combinatie acceptabila.. merge bine si cu miere si ceva nuci suplimentr, presarate peste miere (daca n-ai desert sau ai pofta de ceva dulce, problema e rzolvata). cel mai mult imi place combinati cu telemea si struguri. delicios 🙂
nu stiu daca au si la Lidl in Romania. daca au, macar incercati sa vedeti, s-ar putea sa va surprinda placut. daca nu au, am gasit pentru voi o reteta aici. asta in cazul in care v tenteaza si vreti sa incercati. eu n-am incercat, dar n-are ce sa nu iasa bine 🙂
pofta buna!
One comment