Fiecare zi poate sa fie o zi unica si excelenta

Ball, Beach, Happy, Ocean, Pink, Smile, SmileyFiecare zi, da, poate fi o zi excelenta, chiar si pe timp de pandemie. Nu trebuie decat sa fim un pic mai atenti la ceea ce este in jurul nostru si sa apreciem tot ceea ce avem, sa ne bucuram de lucruri mici deopotriva cu cele mari. Dar, in esenta, nu trebuie sa facem nimic sa avem o zi excelenta.

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa nu ignoram, sa ne bucuram de fiecare lucru care ni se intampla sau care trece pe langa noi, prin fata noastra ­čÖé

Nu ignora

 • Un zambet de copil care poate fi cald, gingas, timid, tandru, asa cum sunt copiii. Poate fi dragastos sau sugubat. Un zambet de copil are atata profunzime, la care de multe ori nu ne gandim, are atata sinceritate. Un copil nu-ti va zambi niciodata daca nu simte asa.
 • Rasul uni copil, bucuria si veselia din el, sunetul ca de clopotel. Rasul acela curat si sincer, rasul din nimic sau dintr-o prostioara care si pentru tine devine ceva super amuzant numai pentru bucuria rasului de copil.Peony, Flower, Blossom, Bloom, Water, Butterfly
 • O floare sau un buchet de flori, un camp verde, o gradina inflorita, o zi insorita, dar si boarea de vant care te poate mangaia sau ravasi.
 • O ploaie de vara, calda, rapida si zgomotoasa. Dansul stropilor de apa pe asfaltul fierbinte, invaluiti in aburul care se degaja sub atingerea lor, ritmul ametitor in care se rotesc si se rostogolesc, se desfac si se refac, se imprastie si se aduna, ropotele de fuga si linistea finalului.
 • Curcubeul care apare dupa ploaie, acel spectacol extraordinar de culoare, intre real si imaginar, atat de frumos incat pare fictiune.
 • O ploaie de toamna, mocaneasca, care pare sa nu se mai opreasca, care mangaie tot ce intalneste in cale, pamantul, un obraz ratacit, picioarele ude si alergate, parul ravasit si jilav.
 • Furtunile cu fulgere si tunete care trezesc toate vietatile. Furtunile care iti amintesc de povestile cu pirati si de comorile bine ascunse.
 • Vantul cald de vara, duios si mangaietor
 • Un cer instelat, un apus inflacarat, o luna rotunda si galbena, uneori chiar zambitoare.
 • Caldura si dragalasenia unui animalut, ochii aceia calzi si dragastosi ai unui catel, topaitul unei veverite, torsul unei pisici, eleganta unei lebede, indrazneala sau chiar obraznicia pescarusilor, prietenia porumbeilor sau cantecul gugustiucului.Dancers, Dreaming, Fantasy, Cloud, Ballet, Ballerina
 • O piesa de muzica pe placul tau, versuri melodioase si bine armonizate cu piesa muzicala. Sau un balet, plin de pasiune, un cantecel pentru copii. O carte buna, o carte pentru copii, un film bun sau pur si simplu orice film cu un actor care-ti place.
 • Indragosteala de un actor ­čÖé , de un solist, de mare, de soare, de vant, de ploaie
 • Sunetul marii spunand povestea multor marinari si a iubitelor lor. Privitul marii, al valurilor care se apropie de mal, unele mai silentioase si mai timide, altele mai zgomotoase si mai rapide.
 • Nisipul plin de multe mistere si de scoici care vorbesc, susotesc, scoici albe, colorate, melcisori dragalasi si melci care ascund din povestile marii.
 • Zambetul unui necunoscut pe strada, un cuvant sau o apreciere din partea unui prieten, un multumesc, o strangere de mana sau o imbratisare din suflet.

Lista poate continua mult. Eu am luat doar cateva exemple din ceea ce am eu aproape, ceea ce am eu in fiecare zi in fata ochilor si ceea ce imi place mie.

Pattern, Texture, Background, Color, Art, Mix, ColorfulFiecare cu lista lui si cu culorile lui

Lista se poate extinde oricat, fiecare isi poate face propria lista in functie de ceea ce ii place si de ce are aproape. Toate astea sunt in fata noastra, atat de aproape de noi, atat de des, de incontinuu ca ajungem sa nu le mai vedem, chiar sa le ignoram de multe ori. Nu trebuie decat sa deschidem ochii si sa vedem cate lucruri frumoase ne inconjoara, cate culori, cati oameni frumosi si sa ne deschidem sufletul sa primim acele momente de fericire pe care ni le ofera. Nu suntem nefericiti, mai degraba nu suntem deschisi catre fericire. Daca ne deschidem ochii si sufletul, restul vine de la sine. Si nu ne costa nimic, dar nimic. Trebuie doar sa vrem si sa nu ignoram ­čÖé

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.