servicii in UK – pensatul

pensat-cu-ataieri am incercat metoda pensatului cu ata 🙂 ok. sa fiu clara de la inceput, nu am fost niciodata in stare sa ma pensez singura pentru ca nu vad bine, chiar si in oglinda-lupa, nu reusesc sa corelez imagina din oglinda cu miscarile, ma ciupesc, nu, era un calvar si am renuntat de mult. asa ca merg la cosmetica. in Romania, fata mea care ma penseaza, epileaza, tratamente si ce mai am nevoie in acest domeniu, foloseste penseta. aici, in UK, nu am gasit pe nimeni sa foloseasca penseta, doar cu ceara si am trecut la ceara. ieri am incercat chestia asta cu ata.

este o metoda care se practica frecvent in Orientul Mijlociu. ata ordinara, de cusut, se infasoara intr-un anume fel pe degete si… e o tehnica speciala 🙂 . acum, nu stiu ce sa spun, parerile sunt impartite. se pare ca marele plus la acest fel de pensat este faptul ca este cea mai igienica metoda. iarasi sunt diferite pareri ca ar trebui pensata cu ata numai parte de sus, de deasupra sprancenei. mie mi-a pensat si partea de sus si partea de jos si mustata. m-a intrebat daca vreau si barbia, dar nu e necesar. am inteles ca daca faci chestia asta la barbie si pometi, conturul fetei se pune foarte bine in evidenta si se vede foarte frumos. poate am sa incerc o data 🙂 .

pensatul cu ata versus pensatul cu ceara

am fost la un salon in St. David’s Mall Cardiff, si anume Glamour Forever unde lucrau doua indience simpatice. una dintre ele, pur si simplu, a luat o papiota cu ata si cu miscari foarte precise a inceput sa se plimbe prin jurul sprancenelor. pisca un pic, dar atat. adevarul e ca decat cu penseta unde se smulge parul fir cu fir, asta e mult mai putin piscatoare 🙂 si mult mai rapida. in total, sprancene si mustata (putin la mustata ca atat este) a durat maxim 10 minute, iar rezultatul: excelent. acum sa vedem si cat dureaza. iar parerile sunt impartite si se pare ca exista studii care arata ca la pensatul cu ata, aproximativ 50% dintre fire se rup, in schimb la pensatul cu ceara 99% din firele de par sunt smulse. alte pareri sunt ca pensatul cu ata e mai eficient pentru ca prinde si firele cele mai mici pe care ceara nu le poate prinde, cea ce e perfect adevarat. evident ca altii sustin exact contrariul in ceea ce priveste smulgerea, ca la pensatul cu ata, firele se smulg mult mai bine si nu exista pericolul cresterii firelor de par sub piele. mai exista o chestie, dar se pare ca e mit, ca se lasa pleoapele de la pensatul cu ceara si asta datorita faptului ca ceara e prea calda pentru zona sensibila din jurul ochilor, ca se trage brusc si agreseaza pielea. nu stiu ce sa zic ca nu sunt de specialitate, dar pot sa spun ca ceara aceea nu e nici pe departe atat de fierbinte cum e ceara pentru epilat in orice alta zona, ca sa nu mai vorbim ca pielea din zona inghinala e mult mai sensibila decat cea din jurul ochilor si se pare ca suporta foarte bine 🙂 . deci, ceara nu se pune atat de fierbinte, se pune pe portiuni mici si nu smulge usor bucatica cu bucatica. cel putin asa face Paula, cosmeticiana de aici, poloneza, care are un salon cu o alta poloneza. Paula face cosmetica  si manichiura/pedichiura, iar colega ei face tuns, coafat, vopsit.

pana la urma, din punct de vedere estetic, nu-i nicio diferenta intre pensatul cu ata si cel cu ceara. asta spun eu care am o piele care suporta bine orice tratamente. daca aveti o piele mai sensibila, este recomandat pensatul cu ata pentru ca pielea nu se inroseste si nu este agresata in niciun fel. si mai vorba si de ceea ce agreaza fiecare mai mult, ceea ce crede ca este mai putin agresiv pentru pielea sa, ceea ce dureaza mai mult din punct de vedere al cresterii parului si pana la urma ceea ce-i place mai mult. eu cred ca am sa raman la salonul Paulei pentru ca Paula imi face si manichiura si le fac pe amandoua cand ma duc la ea. vedeti, si comoditatea e un factor in a o lua decizie 🙂 desi, probabil ca le voi face pe amandoua alternativ. totusi am sa ma hotarasc dupa ce voi vedea si cat dureaza pana creste parul.

si mai e o chestie, salonul Paulei, e singurul pe care l-am gasit sa ofere mai multe servicii. aici saloanele au doar o specialitate, de exemplul, azi, altceva nu faceau acolo decat pensat, cu ata, cu ceara, cu penseta, cu ce vrei, dar doar servicii care tin de sprancene si de gene. apoi sunt saloane pentru coafor, altele pentru manichiura/pedichiura, altele pentru masaj si tot asa. salonul Paulei a fost singurul pe care l-am gasit sa ofere mai multe servicii. pana la urma, Paula n-a tinut cont de trend-ul de aici si a deschis salonul cu toate serviciile, asa cum avea si in Polonia, asa cum le stim si noi in Romania. si are succes si face si micropigmentare la sprancene si vrea sa predea si niste cursuri si apoi sa-si deschida si o scoala de cosmetica. e o fata foarte muncitoare si intreprinzatoare.

in ceea ce priveste preturile, pensatul cu ata m-a costat azi, 13 GBP (8 sprancenele si 5 mustata) si am mai dat 2 GBP tips. la Paula ma costa ot 8 GBP spancenele, iar  pentru mustata nu-mi ia nimic ca imi face cu penseta ca nu prea are ce 🙂 . putem concluziona ca preturile sunt comparabile.

dupa parerea mea, pensatul cu ata este o metoda cat se poate de eficienta, igienica, foarte putin dureroasa, neagresiva cu pielea, firele de par nu cresc sub piele, se poate folosi si in alte zone ale fetei si e si  foarte la moda 🙂 

oricum, macar incercati o data, sa vedeti cum va simtiti. eu v-am spus ca imi place sa experimentez orice, incercati si voi, macar ca ati facut ceva nou si tot o sa va faca sa va simtiti mai bine 🙂

am ales 3 articole pentru voi, 2 pro si unul contra ca sa luati o hotarare in cunostinta de cauza: 1, 2 si 3.

intr-o alta postare am sa va povestesc si despre manichiura, sa va faceti o idee. si am sa va mai povestesc si despre alte servicii.

am gasit un material in care se face o initiere in pensatul cu ata. enjoy! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.