[ne-am ț]epuit iar

ai luat teapacred ca este inutil orice comentariu, dar nu pot sa ma abtin.

neamt doar cu numele

la rezultatele alegerilor, totusi m-am bucurat ca a iesit Iohannis. am sperat ca daca e neamț, are ceve din educatia acestora, adica moralitate, verticalitate, seriozitate, simt al responsabiltatii si al raspunderii. se pare ca m-am inselat, asa cum v-ati inselat multi dintre voi. originea si educatia nemteasca nu au nimic de-a face cu acest individ, care s-a nascut si a trait aici si care a imprumutat toate atributele clasei politice autohtone.

“heirupist”, “nepotrivit” si “discutabil”

de ce n-ati intervenit domnule Iohannis si atunci cand ANAF-ul a facut demonstratie de forta cu firmele si le-a inchis pentru 50 bani plus la inventar? sau atunci cand aplica legea abuziv altora? sau atunci cand aplica legea dupa interpretarea lor? exemplele pot continua. si mie mi-a venit ANAF-ul, domnule presedinte. daca veneam la dumneavoastra interveneati si pentru mine? imi pare rau ca nu am realizat atunci cat de marinimos si cooperant sunteti. cum sa luati apararea unuia care nu a platit niciun prejudiciu, domnule presedinte? cum sa spuneti ca  “Aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”? de ce nu vi s-a parut nepotrivit cand ANAF a cerut sa taie bon fiscal batranei din piata care vindea usturoi? de ce nu vi s-a parut heirupist cand ANAF a pus lacatul pe mai multe usi la inceputul lui 2015? pentru ca nici macar nu v-a interesat, pentru ca nu avea de-a face cu niste moguli cu sume exorbitante de dat la stat, pentru ca nu aveati niciun avantaj din asta, pentru ca prostii au platit sau s-au inchis, pentru ca toti am acceptat in tacere de teama sa nu ni-o luam mai rau. nu sunt in categoria celor care nu platesc impozite. platesc la greu, imi tremura mana in fiecare luna cand fac OP-urile pentru plata impozitelor. platesc la stat, si e mai mult decat reusesc sa adun, statul mi-e partener in afacere, dar un partener total neimplicat in a da o mana de ajutor, ci decat in a lua. ce-mi ofera mie statul?

ce-mi ofera mie statul?

un serviciu educational care trebuie completat cu meditatii; un sistem de sanatate la care decat sa apelez, mai bine platesc la un particular pentru ca altfel mor pana imi vine randul la sistemul de stat, si pe care mi-l completez cu o asigurare de sanatate privata pentru boli grave; un serviciu de pensii pe care mi-l completez cu o pensie privata pentru ca sunt constienta ca nu voi putea trai din pensia de la stat. si exemplele pot continua. si nu ca platesc pentru pensie si sanatate la salariu, mai platesc si la alte venituri pe care le am, de parca daca platesc de 3 ori, beneficiez de 3 ori mai mult sau ma imbolnavesc de 3 ori mai multe ori. nu, sistemul de sanatate e acelasi, intr-o degradare continua. in legatura cu pensiile, nici macar nu stiu daca vor mai fi bani pentru pensii cand voi iesi eu la pensie. domnule, Iohanis, toata clasa politica trage pe noi, micii intreprinzatori, dar nu recupereaza nimic de la moguli. cat credeti ca mai puteti si cat credeti ca mai putem? pleaca oamenii din tara. alta balarie, un alt politician destept s-a gandit sa impoziteze si veniturile pe care le obtin oamenii afara. de ce? sunt impozitate deja si nu s-au obtinut pe teritoriul Romaniei. nu v-a placut cand munceau in tara, au plecat. nu vor mai trimite nici bani in tara, asta va fi rezultatul si sa vezi atunci rata de schimb valutar uite asa ii veti face pe multi sa renunte si la cetatenie. pana la urma la ce bun? iar dumneavostra la ce sunteti bun, domnule presedinte? cum va aparati oamenii? sau dupa ce criterii ii separati pe cei pe care ii aparati? astia de platesc impozite pana le vine acru in gura, astia de trimit bani din strainatate, astia v-au sustinut si v-au votat, domnule presedinte, nu cei pentru care vi se pare o abordare heirupista si nepotrivita, abordarea ANAF-ului.

cei de la urne

ati revenit asupra declaratiei dupa revolta de pe Facebook. ne-ati tratat ca pe niste prosti, ca pe niste infantili care nu au in vocabular cuvintele “heirupist” si ” nepotrivit”. dar de fapt asta si suntem, un popor infantil, care pentru a nu stiu cata oara crede ca a votat pentru el. nu, ca de fiecare data, a votat pentru exterminare. totusi, ce nu pot eu sa inteleg, e ca in momentul in care ne veti extermina pe cei mai multi, cine va va mai plati salariul? caci, oricat de mult ati incerca sa nu observati, pana acum, salariile si pensiile nesimtite se platesc din contributiile noastre, ale celor care nu avem parte de sustinerea dumneavoastra. eu macar nu am votat, am considerat de atunci ca totul este inutil. sincer, as fi vrut sa ma insel. dar ati inselat dumneavoastra cu “Romania lucrului bine facut”.

Romania lucrului bine facut

vorba lunga, saracia omului. e inutil si comentariul meu, e inutil si punctul meu de vedere, e inutila orice incercare in tara asta de a face ceva. cum e cu “Romania lucrului bine facut”, domnule Iohannis? bine spus, bine facut, dar nu pentru cei care v-au sustinut. de fapt nimeni nu s-a gandit la ghilimele cand v-a citat, ghilimelele erau pentru adevaratul inteles al sloganului, adica țeapa! in concluzie, ca sa incheiem, [ne-am ț]epui iar! bine facut, domnule presedinte! oricat de neamt ati fi, sunteti doar cu numele.

si inca ceva, sa astept ANAF-ul iar dupa postarea asta? sau mai rau? sau ma lasati sa latru in voie ca tot e inutil?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.