Mother’s Day in Cardiff

postarea asta e mai de mult, din anul in care Mother’s Day a fost pe 15 martie. anul trecut a fost pe 6 martie, iar anul acesta cred ca e pe 11 martie. se pare ca nu e o zi fixa (cum e 8 martie), ci este undeva la inceputul lui martie, intr-o duminica. am facut cam acelasi lucru, cu exceptia trenului, nu prea mai merg cu trenul, m-am invatat sa merg mai mult pe jos ­čÖé si am mai multa experienta la shopping (vedeti asta in postarea la shopping prin Cardiff). va las sa vedeti cum e pe aici, nu mare lucru, insa e de remarcat cum oamenii astia stiu sa se bucure ­čÖé

mum's daynu m-am tampit, dar am scris-o asa cum e aici ca sa nu se faca vreo confuzie. pe 15 martie se sarbatoreste ziua mamei in UK. simpatica idee, mi se pare mie ca mama. dar se pare ca e aceeasi sarbatoare din 8 martie de la noi, numai ca aici e ziua mamei, Mother’s Day, nu a femeii. mai exista in lume diferite date pentru ziua mamei, dar 8 martie e ziua internationala a femeii, sarbatorita in tarile ex-comuniste. daca vreti mai multe informatii, aveti aici. parca totusi prefer ziua femeii, ziua mamei mi se pare un pic discriminatoriu. ce, nu merita sarbatorite decat cele care sunt mame? exista femei care nu au putut avea copii, ele nu merita o zi a lor? insa sunt si tari in care se sarbatoresc amandoua.

multe nimicuri dragute cu mesaj

ideea e ca am fost azi in Cardiff, in centru, pentru ca am crezut ca sunt ceva evenimente. dar nu am gasit nimic sau n-am stiut eu unde sa ma duc. se facea atat tam-tam de vreo doua saptamani, afise peste tot cu Mother’s Day,┬áfelicitari, bomboane, ursuleti cu mesaj, tot felul de nimicuri, oferte la saloanele de spa, la restaurante, baruri, dar atat. ma asteptam sa fie ceva mai multa veselie in centru, u ca de obicei n-ar fi, dar ceva atmosfera de sarbatoare, dar nimic deosebit,totul ca in orice zi de duminica.

asa ca nu m-am suit in tren pentru ca atunci cand am ajuns la gara, am realizat ca trenul nu merge pana la ora 17:00 pentru ca se faceau nu stiu ce verificari. anuntasera astia prin statie vineri, dar cine sa-si aduca aminte. mi-am amintit cand am ajuns la gara si am vazut ca era scris acolo unde se anunta trenurile care urmeaza sa soseasca in statie. asa ca am luat-o pe jos. am facut in total pana in Queen Street, unde sunt magazinele, cam 20 minute. chiar a fost ok, v-am spus ca inceput sa-mi placa sa merg pe jos ­čÖé si nici nu ploua.

de Mother’s Day, shopping la┬áPrimark

si am bagat ceva shopping la Primark. vreau sa spun ca mi se pare excelent acest magazin. au de toate si preturile sunt mai mult decat decente. iar acum e si perioada de reduceri. iar aici reducerile sunt adevarate. ce sa va spun, egari la 1,5 GBP, jeggings la 4 GBP, tricouri,bluze 3-6 GBP, jeans 6-8 GBP etc. sunt reduse la jumatate. de fapt acum e clereace (reducerea reducerii) si gasesti lucruri foarte misto la preturi mai mult decat convenabile. si gasesti si masuri. apropo de masuri, aici mi se potriveste L. au masuri si mai mari. aici nu ma simt ca un elefant, caruia vanzatoarea anorexica (sau nu) ii spune ca nu are masuri asa mari. dar acasa nu incap de multe ori nici in XL. si credeti-ma ca rata supraponderalilor nu e mai mare ca la noi sau cel putin nu pare din ceea ce vad pe strada (statisticile cred ca spun altceva). deci, m-am simtit bine la o sesiune de shopping, nu mi-am cumparat mare lucru, dar am gasit ceva dragut pentru o prietena, am mai luat cate ceva pentru finuta mea cea mica pe care nu am apucat inca sa o vad (doar in poze) si alte nimicuri, si nici n-am cheltuit prea mult. am incheiat la un reustaurant unde am mancat placinta lor traditionala cu rinichi (nu va strambati, e delicioasa) si apoi am luat trenul de ora 17:00 spre casa. m-am simtit foarte bin si daca ei n-au organizat nimic, mi-amo rganizat singura.

mai gasiti diferite chestii dragute si interesante despre evenimente in categoria tipsuri de viata in UK

florile le-am primit de 8 martie ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.