femeia puternica

Femeia puternica – intre mit si realitate

femeia puternica

Despre femeia puternica, sau despre femei in general si despre femeile puternice in special. Despre acele femei puternice, cu care unii barbati, desi le place, traiesc mai greu, iar acum, pe timp de pandemie, si mai greu. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut, sunt doar idei, experiente, pe care le las aici, poate ajuta pe cineva, sau poate doar va place sa cititi 🙂

Ma gandisem  sa dau o definitie femeii puternice, dar ar fi fost mult prea complicat si complex si oricat as fi scris, nu cred ca as fi putut sa cuprind tot. Oricum, probabil nu voi putea cuprinde tot in toata postarea, dar am sa incerc sa fac cat mai mult.

Ce nu este femeia puternica

Cred ca e mai bine sa incep prin a spune ceea ce nu este o femeie puternica sau ce nu i se aplica ei, asa cum se aplica altor femei:

  • O femeie puternica nu este lipsita de sensibilitate, doar asa pare. In realitate, de cele mai multe ori, femeia puternica este extrem de sensibila, vibreaza la cele mai marunte lucruri o atingere, o floare, o privire, un zambet, o muzica buna, un film bun, o   carte buna… si vibreaza si isi doreste ca vibratia ei sa fie simtita.
  • Femeia puternica nu e femeia-barbat chiar daca se duce la serviciu, spala, calca, face mancare, pune masa, face curatenie, schimba asezarea mobilei, se joaca cu copilul, face temele cu copilul, culca copilul, ii citeste povesti si cate si mai cate… Dar, cum am spus,  nu e femeia – barbat, e super woman, incearca sa le faca pe toate, chiar daca unora, multe dintre aceste lucruri li se par fara importanta, dar atunci cand nu sunt facute, devin foarte importante. O femeie puternica face toate astea din devotament, din datorie, dar si din placere in acelasi timp.
  • Nu poate sa stea. O femeie puternica sta, se aseaza si nu face nimic doar atunci cand e obosita psihic, nu fizic.
  • O femeie puternica nu cere ajutorul nici cand o parasesc puterile, o femeie puternica spera ca eforturile ei sa fie observate si apreciate si de cele mai multe ori nu atrage atentia la ceea ce a facut.
  • Nu face eforturi inutile, ci numai pe acelea pe care considera ca este necesar sa le faca, restul ramane pe alta data sau pentru altii.

Diplomatia si femeia puternica

Orice femeie trebuie sa stie sa fie diplomata, dar in special o femeie puternica 🙂

De multe ori, femeia puternica, nu este foarte diplomata. Cateodata, nu se gandeste, alteori, e atat de obosita incat nu mai are putere sau rabdare sa mai apeleze la diplomatie. Poate de asemenea sa fie foarte preocupata si sa-i iasa din vedere ca trebuie sa fie diplomata.

De obicei, femeia puternica este si o femeie de cariera si cumva, uita sa lase la munca atat problemele cat si comportamentul cu subalternii, le ia acasa cu ea, si chiar daca le mai atenueaza din intensitate, perceptia ramane si se rezuma, in linii mari, la “eu stiu tot, eu fac tot”.

O femeie cu adevarat puternica trebuie sa realizeze ca nu intotdeauna este foarte usor de trait cu ea si trebuie sa fie foarte diplomata ca sa reuseasca sa atenueze din senzatia de “eu stiu tot, eu fac tot”, chiar daca in mare parte se tinde spre asta. Femeile cu adevarat puternice, nu se rezuma la acest “eu stiu tot, eu fac tot”. Femeile puternice stiu sa construiasca, cu diplomatie, un echilibru intre asta si femeia sensibila care se ascunde de multe ori.

In general, barbatilor destepti, le plac femeile puternice, sau cel putin asa declara. Dar cand traiesc cu ele, constata ca ceea ce le placea la inceput, devine un pic incomod si un pic greu de suportat, obositor. Iar aici trebuie sa intervina diplomatia femeii, aceea care sa o ia de pe pozitia de super woman si sa o puna pe pozitia de femeie sensibile si calda, pozitia de wonder woman. Problema femeii puternice este ca nu prea vrea sa-si arate latura sensibila si iubitoare pentru ca ea crede ca devine vulnerabila. Si care este problema daca este vulnerabila in fata celor pe care-i iubeste si care o iubesc? Ar trebui sa nu-si ascunda trairile, temerile pentru ca cei dragi nu vor mai intelege nimic. Vor vedea ca face, ca intotdeauna de toate, dar cumva cu repros, cu suparare.

E greu, uneori extrem de obositor, sa faca slalom, sa-si infranga un pic din pornirile de super woman, sa lase un pic la vedere din vulnerabilitati, sa nu-si impuna parerile, ci sa incerce sa le implementeze subtil, fara niciun pic de agresivitate, sa treaca cu vederea peste lucruri fara absolut nicio insemnatate, dar care o irita. Ea nu trebuie doar sa iubeasca, ci ar fi indicat sa si arate asta, nu doar sa fie sensibila si plangacioasa cand nu mai poate, ci sa comunice cu caldura si cu intelegere, sa uite cateodata ca e super woman 🙂

De fapt asta-i marele defect al femeii puternice, ea uita ca este 2 in 1 super woman si wonder woman 🙂

Pana la urma, diplomatia se invata o data cu trecerea timpului. Experienta din diferite momente ajuta si ea diplomatia. Important e sa invatam, sa recunoastem cand gresim si sa incercam sa trecem cu diplomatie peste momente mai putin placute.

E o combinatie perfecta in femeia puternica, un echilibru perfect intre super woman si femeia sensibila, wonder woman, dar trebuie accesate amandoua 🙂  (asta cu accesatul e valabil atat pentru femeia puternica, cat si pentru cei din jurul ei).

Pana la urma, important este sa fim cu totii, indifrent, femei, barbati, parinti, copii, angajati, angajatori, un pic mai intelegatori si mai diplomati 🙂

Va mai astept pe aici, pe la povesti! 🙂

P.S. wonder woman e femeia dorita 🙂 Insa mi-a placut jocul de cuvinte super woman – wonder woman 🙂 Pana la urma, de-asta am scris cu litere mici, nu ca pe nume, ci ca pe caracteristici 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.