experienta braziliana in Cardiff

zilele trecute a fost ziua lui fiu-miu si am zis sa mergem sa-i cumpar un cadou si apoi sa mancam ceva. am cumparat niste ghete (40% reducere de sarbatori in Cardiff) si apoi am mers la restaurant, la Viva Brazil. imi spusese el ca ar vrea sa mearga acolo de mai mult timp, dar n-a ajuns. mancare braziliana, foarte buna.

meniuri

practic nu aveau decat doua meniuri. unul la care luai 4 feluri de carne si salate si garnituri nelimitat si altul la care aveai totul nelimitat si saltele si garniturile, dar si carnea. el l-a luat pe cel nelimitat, eu pe cel cu 4 feluri de carne, asta pentru ca nu am voie sa mananc prea multa carne (doar vreo 200 grame / saptamana). adevarul este ca inainte sa mi se descopere chestia asta de sanatate (acid uric extrem de marit si consecinte extrem de dureroase), mancam carne cu carne 🙂 . acum m-am potolit, dar dupa ce dureri am indurat, as putea sa nu mai mananc carne niciodata. insa in seara aia, mi-am mancat doza de carne pe o luna 🙂 . dar sa revenim. pe masa aveam un caronas cu o fata rosie si una verde. cand vroiai sa-ti aduca carne il puneai cu fata verde in sus, iar cand vroiai sa mai respiri il puneai cu fata rosie in sus. ne-am dus la barul de salate si garnituri si ne-am pus cate putin din ceea ce ni s-a parut interesant si special. de fapt, eu am facut asta, fiu-miu nu prea e cu testatul si cu experimentatul, dar pana la urma a gustat de la mine. el si-a luat cartofi prajiti. bine, si astia erau altfel, erau dati cu ceva condimente braziliene, gustosi, dar un pic cam picanti pentru gustul meu. si ne-am dus la masa unde am pus cartonasul cu verdele in sus. nici nu l-am intors bine ca a si aparut un chelner cu primul fel de carne. vreau sa spun ca aveau nici mai mult nici mai putin de 16 de feluri de carne. porc impanat, afumat, costite, cu parmezan, vita flanc, muschi, ciocanele, inimi de pui, pui cu bacon, miel, carnati brazilieni, nici nu mai stiu. erau puse pe niste tepuse si le faceau pe carbuni (cam cum se fac kurtos colacii) , toate erau delicioase. veneau cu cate o tepusa din-aia si taiau in fata noastra niste feliute subtirele, chiar ma gandeam ca fac economie. nu stiu care-i treaba cu economia, dar stiu ca dupa al treilea fel, deja eram cam satula. fiu-meu a tot mancat, am mai gustat si eu de la el, dar eram deja ca niste greieri bortosi, ca aia tot veneau, ori cu feluri diferite, ori repetau din timp in timp felurile aduse. intre timp mai veneau cu paine cu usturoi, facuta tot asa pe tepuse si cu ananas intreg, dat cu scortisoara, facut tot asa pe carbuni. delicios.

garnituri si salate

la garnituri, o sa radeti, dar cel mai mult mi-a placut mamaliga 🙂 , care era ca a noastra, cea tare, taiata cuburi si un pic prajita (dar nu in ulei, coapta). extraordinara. mai era o chestie misto, un fel de bulete din cartofi cu branza si bacon si usturoi, dar tot mamaliga mi-a placut cel mai mult. aveau si fasole braziliana (am gustat si din asta, o fasole neagra, facuta ca un fel de iahnie cu ceva bucatele de porc prin ea, foarte buna si asta). mai erau tot soiul de orezuri, legume, dar mie astea mi s-au parut interesante si nici nu mai puteam, ca explodam. am mai luat ceapa si ardei iuti, ambele murate (impreuna). bine, aveau si tot felul de salate, dar nimic deosebit, asa ca nu m-am bagat.

bauturi

am baut cate un cocktail fiecare, eu caipirinha cu mango si fructul pasiunii bautura traditionala braziliana). aveau o multime de amestecuri, dar asta mi-a recomandat-o chelnerul si am mers pe mana lui si nu mi-a parut rau. fiu-miu si-a luat margharita. apoi, am mai luat si bere braziliana, Brahma (nu-i asa amara, mi-a placut mult). si chelnerii, ca tot a venit vorba, draguti rau, spanioli, potughezi sau sud-americani (si ele tot asa). toti angajatii erau vorbitori de engleza, dar si de spaniola sau portugheza. iar baiatul ala de la bar nu a stat o clipa. muncea pe rupte, iar chelnerii nu carau atat de repede pe cat facea el bauturile. aveam masa chiar in dreptul barului si am fost fascinata de cat de repede se misca.

concluzia: a fost extraordinar. totul delicios, fraged, se topea in gura. atmosfera speciala. si pana la urma nici nu a fost foarte scump, la cat am mancat si am baut, am platit 50 GBP cu tot cu typs. nu e putin, dar in UK restaurantele sunt cam scumpe. totusi, nu mi s-a parut mult la cat am mancat si am baut. am spus ca ne mai ducem si va recomand si voua, daca pe unde sunteti sau umblati exista restaurantul asta, incercati, e o experienta care merita, zic eu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.