25 martie 1947 s-a nascut Elton John

asa cum v-am obisnuit si cum imi place si mie, incerc sa gasesc niste lucruri inedite in legatura cu cei despre care scriu. si eu caut si aflu lucruri noi, unele pe care poate le stiam, unele pe care le aud acum in premiera. azi a venit randul lui Elton John ­čÖé

  • In 1979, Elton a devenit primul Western rock star care a performat in amandoua tarile, atat in Israel, cat si in URSS.
  • inainte de a se lansa cu numele de Elton, acesta a fost la o auditie (vocalist) pentru trupa rock King Crimson, dar acestia au ales sa mearga mai departe cu viitorul Emerson, Lake & Palmer (Greg Lake – fondator).
  • l-a ajutat pe Eminem sa se lase de droguri; dupa ce era putin probabil ca cei doi, cu polaritati opuse sa devina prieteni, la Premiile Grammy din 2001, acestia au facut echipa interpretand in duet una dintre piesele lui Eminem, “Stan”; mai tarziu, Eminem a recunoscut ca Sir Elton l-a ajutat sa scape d dependenta de analgezice.
  • a facut un duet cu un porc ­čÖé dupa cum se stie, Elton este un impatimit al duetelor, motiv pentru care in 1993 lanseaza albumul “Duets”; piesa “Don’t Go Breakin’ My Heart” in duet cu Kiki Dee (1976) a fost una dintre marile hit-uri ale radio-urilor; ceea ce nu prea se stie este ca una dintre aparitiile sale mai putin cunoscute cu aceasta piesa a fost in 1978 la “The Muppet Show” in duet cu Miss Piggy ­čÖé a mai cantat aceasta piesa in duet si cu RuPaul.
  • locul sau preferat pentru concerte este New York Madison Square Garden, de fapt locul unde a performat ultima data John Lenon, cand pe scena i s-a alaturat Elton John (1974, Ziua Recunostintei); Elton a declarat ca acest loc este locul sau preferat din intreaga lume, sustinand-si aici concertul de la aniversarea varstei de 60 de ani (2007), zi care a coincis cu a 60-a performanta a sa in acest loc (64 in total pana in prezent).
  • numele de nastere:┬áReginald Kenneth Dwight; numele de scena este ales de insusi Elton John dupa cele doua legende le bues-ului, Elton Dean si Long John Baldry. si-a mai ales si un al doilea nume (middle name), Hercules.
  • pe 8 septembrie 2011, a fost marcat debutul lui Elton la┬áThe Colosseum, Caesars Palace, Las Vegas cu renumitul show “The Million Dollar Piano“; a fost concertul cu numarul 3000 pentru acesta; spectacolul a fost conceput si regizat de┬áPatrick Woodroffe ╚Öi Mark Fisher (care au colaborat pentru cele mai mari evenimente mondiale ale ultimilor 25 de ani); show-ul de la┬áThe Colosseum, Caesars Palace, Las Vegas a fost inregistrat si prezentat apoi in 1200 de cinematografe din intreaga lume; Yamaha este producatorul pianelor pe care Elton le foloseste in concertele live, inclusiv a faimosului Red Piano si a Million Dollar Piano, fiind┬ánecesari aproape 4 ani pentru realizarea acestuia (peste 68 ecrane video cu LED-uri, greutate aproximativa 1,451 kg).
  • cu toate ca in prezent, Elton John poate fi vazut de obicei in costume elegante, acesta are un pionierat anterior in moda, intr-un sens scandalos.; el s-a imbracat in Turnul Eiffel, Statuia Libertatii, Mozart, Donald Duck, apurtat ochelari de 5000$ pe care era scris cu lumini numele sau, a purtat pene de strut, echipament de baseball; puteti vedea aici mai multe dintre tinutele extravagante purtate de Elton John de-a lungul timpului.
  • Elton John este o vedeta de mare succes si are calitatea de nas de botez pentru copiii unor nume de elita din lume; astfel este nasul lui Sean Lennon (fiul lui John Lennon si a lui ┬áYoko Ono); ii are ca fini pe Brooklyn si Romeo Beckman (copiii lui David si Victoria Beckman).

cam asta este. daca mai vreti sa mai cititi si alte lucruri interesante despre Elton John si cariera acestuia puteti aici sau aici sau aici.

desi sunt o multime de piese si hit-uri pe care le pot pune aici, totusi m-am hotarat la una mai veche, reorchestrata si care a contribuit mult la afirmarea sa, “Crocodile Rock” la ┬áMadison Square Garden (2007). enjoy! ­čÖé

Featured image by Ernst Vikne – originally posted to Flickr as Elton John in Norway, CC BY-SA 2.0, Link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.