Bono

10 Mai 1960 s-a nascut Bono- lucruri mai putin stiute

Bono

Sa sa nu va plictisesc, am cautat cateva lucruri pe care s-ar putea sa nu le stiti despre Bono:

  • Numele real este Paul Hewson. porecla a primit-o dupa numele unui magazin de cartier (din Dublin), Bonavox, iar de atunci este cunoscut cu numele de Bono.
  • Look-ul sau consacrat, cu acei ochelari pe care ii poarta chiar si la interior, este urmare a faptului ca acesta sufera de glaucom, ceea ce inseamna ca ochii sai sunt sensibili la lumina.
  • La Mount Temple Comprehesive School, Bono si-a intalnit atat viitoarea sotie, cat si toti colegii trupei U2. se pare ca a fost o potrivire perfecta pentru Bono.insa nu Bono a fost cel ce a infiintat formatia, ci bateristul, Larry Mullen Jr., care a postat un anunt la scoala pentru cei ce doresc sa faca parte dintr-o trupa rock.
  • In 2007, este innobilat de catre Regina Elisabeta a II-a pentru suucesul sau din industria muzicala, dar si pentru contributiile sale caritabile. cu toate acestea, din moment ce Irlanda nu mai face parte din Marea Britanie, Bono nu este cetățean britanic și nu i se poate spune Sir Bono. sau Sir Paul Hewson.
  • A primit un doctorat onorific de la Universitatea din Pennsylvania, pentru actele sale caritabile.
  • Ca mai toate vedele, Bono are un apartament in NYC, cumparat la inceputul anilor ’90 de la nimeni altul decat Steve Jobs, pentru care a platit 15 milioane $. drumurile lui Bono cu Steve Jobs s-au incrucisat din nou cand U2 a devenit prima trupa care a dat denumirea unui iPod.
  • Facebook, infiintata in 2004 a devenit una dintre cele mai profitabile companii din lume. In 2010, Bono a vazut potentialul pe care il are Facebook si a achizitionat 1,5% din actiunile Facebook. Desi 1,5% nu pare prea mult, valoarea acestora este estimata la aproape 1 miliard $.
  •  Bono este singura persoana care a fost nominalizata pentru un premiu Grammy, un Oscar, un Emmy, un Glob de Aur si un Premiu Nobel pentru Pace. De fapt a fost nominalizat de doua ori pentru Premiul Nobel pentru Pace, o data in 2003 si apoi in 2008, pe care l-a si castigat, pentru eforturilor sale filantropice.
  • In 2009, U2 s-a angajat intr-un turneu masiv, numai pe arene nationale, pentru albumul “No Line on the Horizon“, turneu denumit 360 Tour. Acesta a devenit cel mai mare turneu din toate timpurile, generand peste 736 milioane $, cu mai mult de 110 date de concert (6,7 milioane $ / concert). Turneul U2 de dinaintea acestuia, “The Vertigo Tour” este considerat al 6-lea cel mai mare concert din toate timpurile din punct de vedere al incasarilor.

Si putem continua. daca doriti sa vedeti mai multe despre Bono si U2 puteti accesa: Ultimate Classic Rock sau Rolling Stone.

Sursa pozei este aici.

Va las in compania U2 – 360 tour full concert 🙂

Daca mai vreti sa cititi si alte postari despre alti artisti, mergei la categoria zile de nastere interesante sau muzica si poezie 🙂

Va mai astept pe aici sa mai povestim! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.