hai ca i-am dat un titlu de-mi sta si mie mintea. geluri, sampoane, optimizare, reciclare :). ce de cuvinte adunate. nu am avut cum sa compactez mai mult. asa cum am spus si in postarea sa vorbim despre sfaturi practice, la aceasta rubrica vor fi relatate chestii experimentate de mine. dar subliniez ca sigur nu se pot aplica tuturor. de asemenea, cele / cei ce se stiu cu piele sensibila, alergii sau stiu eu ce alte afectiuni ale pielii sa nu incerce nimic nou decat in cazul in care au un sfat avizat. si acum sa incepem :). si ca sa fie mai simplu de citit si urmarit, am sa pun pe categorii si pe numere:
geluri de dus
- de preferat sa alegi acele geluri de dus cat mai putin parfurmate pentru ca parfumul gelului sa nu se amestece cu parfumul pe care il folosesti. exceptie fac produsele din aceeasi gama.
- singura care merita sa fie din aceeasi gama cu parfumul, este lotiunea de corp. aceasta poate fi folosita pe orice parte a corpului, dar si pe maini. in ceea ce ma priveste, am luat de cateva ori produse din aceeasi gama (parfum, gel de dus, deodorat, lotiune de corp). de fiecare data am ajuns la concluzia ca este o cheltuiala inutila pentru ca cel putin gelurile de dus si deodorantele nu tin atat de mult cat tine parfumul, sunt exagerat de scumpe (vorbim de brand-uri) si ar trebui sa ai o colectie intreaga. si asta pentru ca, nu folosim in fiecare zi cu acelasi parfum :). despre lotiunile si cremele de corp va spun in alta postare.
- gelurile de dus fac un singur lucru – spala. alegerea acestora nu ar trebui sa fie simpla. poti alege dintr-o multime de geluri de dus. cele mai avatajoase raport pret / calitate mi se par gelurile de dus de la Balea.
- daca vrei un gel de dus hidratant, recomand Dove, indiferent care, restul e doar reclama.
- gelurile de dus mai vascoase sunt mai spornice in comparatie cu gelurile de dus mai fluide. la cel vascoase se mai poate adauga putina apa, astfel incat sa fie mai fluide si mai usor de manevrat. credeti-ma ca nu-si vor pierde proprietatea de a spala si vor dura mai mult. gelurile de dus fluide se termina mult mai repede.
- daca pui apa (putina, nu umpli sticla) cand se termina flaconul, mai poti folosi ceea ce rezulta de cca 2 ori.
sampoane
- cand alegem un sampon, trebuie sa acordam atentie maxima, sa se ia in considerare toate aspectele de la nivelul scalpului. idea; este sa se ceara sfatul unui specialist acolo unde este cazul. daca nu sunt niciun fel de restrictii, ar trebui doar sa se tina seama de par gras/slab, matreata. nu cred ca Head and Shoulders este cea mai buna alegere impotriva matretii. este doar cea mai ieftina. avand in vedere aspectul exterior, cred ca ar trebui investit in ceva de calitate si cu rezultate clare. eu am folosit cu rezultate foarte bune samponul pentru matreata grasa de la Ducray. a dat rezultate foarte bune si odata eliminata matreata, nu a mai aparut.
- pentru barbati exista acele produse 2 sau 3 in unul, respectiv sampon si gel de dus sau sapun pentru fata, sampon si gel de dus. nu le recomand pentru ca bine nu-si va face treaba decat gelul de dus. pentru fata trebuie folosite produse speciale, iar samponul are rolul lui.
- samponul pentru spalare uscata este o porcarie. nu face decat sa imbacsesca parul.
- daca ati cumparat un gel de dus sau un sampon care nu va plac, acestea se pot folosi cu succes pe post de sapun lichid pentru maini.
balsam de par
- balsamul de par este de preferat sa fie din aceeasi gama cu samponul pentru rezultate cat mai eficiente.
- in cazul parului vopsit, se spune ca ar trebui sa se foloseasca un balsam pentru par vopsit. eu nu prea cred ca e mare diferenta intre ele. tot aia fac, inmoaie parul si-l fac de pisica :). de obicei, pliculetul cu balsam sau masca de par din cutia de vopsea este suficient pentru 2-3 spalari, poate chiar mai mult (depinde de lungimea parului), asta in cazul in care va vopsiti singure acasa. daca va vopsiti la coafor, nu va lasati influentate de coafeza si de produsele profesionale. asta pentru ca in general sunt in cantitati enorme, costa o groaza si nu fac altceva decat matasesc parul. revin la ideea ca daca aveti nevoia de ceva special pentru par, scalp, apelati la ajutorul uni specialist (medic, farmacist, nu coafeza).
- daca nu va place balsamul de par sau daca ati avut o cantitate foarte mare si v-ati plictisit de el, puteti sa-l folositi pe post de balsam de rufe. veti obtine niste rufe foarte matasoase. e nevoie de o cantitate un pic mai mare decat cea folosita la balsamul de rufe, dar decat sa se risipeasca.
alte sfaturi
- nu pastrati prea mult timp sticlele cu sampon, balsam sau geluri de dus desfacute. daca aveti o cantitate mai mare, tranferati cantitati mai mici in recipiente mai mici. sunt mai usor de manevrat si la un anumit timp, aveti senzatia ca ati terminat un sampon / gel de dus. va mai scapa astfel un pic de senzatia de monotonie. eu am de obicei, 2 -3 geluri de dus pentru ca-mi place sa le schimb. la sampon nu schimb decat daca nu mi se potriveste.
- spuma de baie poate fi folosita pentru o baie cu spuma, insa la fel de bine poate fi folosita si ca gel de dus.
- nu puneti apa in flaconul cu dozator al sapunului lichid. va veti umple de apa cu sapun la prima apasare. daca vreti sa puneti totusi apa pentru a folosi tot continutul, atunci renuntati la pompita dozatoare, desurubati si turnati cand aveti nevoie. asta pentru ca sa nu va umpleti de spume si la propriu si la figurat 🙂
- gelurile intime nu sunt decat produse de reclama, inutile. bani aruncati
- una dintre ustensile pentru spalat, cu adevarat folositoare este peria pentru spate. asta ajuta clar sa ajungem acolo unde nu putem ajunge cu mana. apoi este piatra ponce. mie imi plac cele cu maner pentru ca se folosesc mai usor. buretele de baie este si acesta important. eu il prefer natural pentru ca are o textura ideala, nici nu te mangaie, nici nu te zgarie. dar nu investiti o multime de bani in aceste produse. alegeti-le pe cele care va plac cel mai mult, dar nu luati mai mult de 3 pentru ca nu le veti folosi. vor fi doar alte obiecte pe care sa se puna praful.
One comment